English Version Ελληνική Έκδοση zoom in zoom out print

Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (ESRA)


 

Ιστορικό και Σκοπός

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας (EUROPEAN SOCIETY OF REGIONAL ANAESTHESIA & PAIN THERAPY – ESRA) αποτελεί Εξειδικευμένη, Μη Κερδοκοπική, Ευρωπαϊκή Επιστημονική Εταιρεία, που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους Αναισθησιολόγους και τους Ιατρούς και Επιστήμονες άλλων Ειδικοτήτων, που ασχολούνται με τις Τεχνικές Περιοχικής Αναισθησίας στο Χειρουργείο, τη Μαιευτική και την Αντιμετώπιση του Οξέος και Χρόνιου Πόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ESRA κάντε κλικ εδώ και εδώ


Βασική Επιδίωξη της ESRA είναι η Ασφάλεια των Ασθενών, αλλά και η Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση των Ιατρών, που εφαρμόζουν Τεχνικές Περιοχικής Αναισθησίας - Αναλγησίας. Με τις δραστηριότητές της, προσπαθεί και συμβάλλει ενεργά στην Εξέλιξη και Προαγωγή της γνώσης, για την Εφαρμογή Ασφαλών Τεχνικών Τοποπεριοχικής Αναισθησίας, κατά την Περιεγχειρητική Περίοδο, αλλά και κατά την πραγματοποίηση Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Νευρικών Αποκλεισμών, με τη χρήση Τοπικών Αναισθητικών και Συνοδών Φαρμάκων, για την Αντιμετώπιση του Πόνου.   

Ιδρύθηκε στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας το 1980, μετά από πρόταση του Καθηγητή John Bonica, με σκοπό την Προώθηση της Περιοχικής Αναισθησίας στην Ευρώπη. Η ιστορία της ESRA είναι μακρόχρονη και μεγάλη. Το πρώτο Συνέδριο της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο το 1982, και από τη χρονιά αυτή η Εταιρεία ισχυροποιούνταν χρόνο με το χρόνο, αριθμώντας περισσότερα από 4.800 μέλη σήμερα. Έκτοτε, η Εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται και να μεγαλώνει, έχοντας πια καθιερώσει το Θεσμό του Ετήσιου Συνεδρίου της, με τον ισχυρό αριθμό των 37 ήδη επιτυχημένων οργανώσεων στο ιστορικό της, και φυσικά με το προσεχές 38ο Ετήσιο Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στo Bilbao της Ισπανίας, το Σεπτέμβριο του 2019.
 
Η ESRA παρέχει χώρο για τη συζήτηση καινοτομιών που αφορούν στην Περιοχική Αναισθησία και έχει πραγματοποιήσει τεράστια άλματα στην Ενθάρρυνση της Εξειδίκευσης και της Έρευνας στον τομέα αυτό. Οργανώνει και υποστηρίζει οικονομικά Φροντιστηριακά Μαθήματα και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, δημοσιεύει Επιστημονικά Άρθρα, που αναφέρονται σε συναφή θέματα και προάγει τη Διάδοση της Γνώσης, για Εφαρμογή Ασφαλών Τεχνικών Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου.   

Το Υψηλό Επιστημονικό Επίπεδο του Ετήσιου Συνεδρίου της ESRA είναι πλέον αναγνωρισμένο, κατατάσσοντας το ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, και δίνοντας του υψηλή βαθμολογία από το Συμβούλιο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (Accreditation Council for Continuing Medical Education), το οποίο έχει εκχωρήσει ώρες εκπαίδευσης σε κάθε επιστημονική δραστηριότητα της ESRA. 
 
Το Ετήσιο Συνέδριο της ESRA έχει λάβει χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις κάθε χρόνο, ενώ το 1995 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, στην Πράγα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ESRA σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Ανατολική Ευρώπη, σε μια Προσπάθεια Βελτίωσης και Διατήρησης Υψηλών Standards κατά την Εφαρμογή Περιοχικής Αναισθησίας, στα πλαίσια εναρμόνισης των δραστηριοτήτων της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Παράλληλα, η ESRA, πραγματοποιεί πλέον περισσότερες από 10 Επιστημονικές Εκδηλώσεις σε Τοπικό Επίπεδο (ESRA Zonal Meetings) κάθε χρόνο, καινοτομεί με την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Περιοχικής Αναισθησίας (τελευταίο Σάββατο κάθε Ιανουαρίου) και τη διοργάνωση για πρώτη φορά του διαδικτυακού ESRA E - Congress το Μάρτιο του 2018, χορηγεί Ετήσιες Υποτροφίες και Βραβεία, ενώ ταυτόχρονα παρέχει πλούσιο Εκπαιδευτικό Υλικό στα μέλη της, μέσω της επικαιροποιημένης ανά τακτά χρονικά διαστήματα Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας του διαδικτυακού της ιστοχώρου (ESRA Academy - Οnline Ρlatform).
 
Στα πλαίσια των προσπαθειών της για Προαγωγή της Εκπαίδευσης και για Πιστοποίηση της Γνώσης, η ESRA Society, από το 2005, καθιέρωσε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Περιοχικής Αναισθησίας και Διαχείρισης Οξέος Πόνου (European Diploma in Regional Anaesthesia & Acute Pain Management - ΕDRA), με βασικό σκοπό τη Δημιουργία και Υιοθέτηση Ενιαίων Standards, σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο, κατά τη Χρήση και Εφαρμογή της Περιοχικής Αναισθησίας. Το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στοχεύει στη Διεύρυνση του Φάσματος των Γνώσεων και των Αναισθησιολογικών Δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε Ειδικευμένους Αναισθησιολόγους, που ήδη ασκούν Κλινική Πρακτική και που ενδιαφέρονται για απόκτηση περαιτέρω Εξειδικευμένων Γνώσεων, γύρω από το ευρύ πεδίο της Περιοχικής Αναισθησίας και της Αντιμετώπισης του Πόνου.
 
Παράλληλα, το 2017, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα του Πόνου (European Diploma of Pain Medicine - EDPM), με σκοπό τη δημιουργία εναιίων standards και την εναρμόνιση σε αυτά όλων των ιατρών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του πόνου.  
 
Η ESRA αποτελεί Δυναμική Επιστημονική Εταιρεία, που οι Δραστηριότητες της εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι οποίες περιλαμβάνουν:
 • Το Ετήσιο Συνέδριο, που προσελκύει αναγνωρισμένους Κλινικούς Ιατρούς και Ερευνητές στον Τομέα της Περιοχικής Αναισθησίας και του Πόνου
 • Το Περιοδικό «Regional Anaesthesia and Pain Medicine», που εκδίδεται από κοινού από την Αμερικανική, Ευρωπαϊκή, Ασιατική, Λατινοαμερικανική Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας (American, European, Asian and Oceanic, and Latin American Societies of Regional Anesthesia)
 • Μειωμένη Συνδρομή στο περιοδικό British Journal of Anaesthesia (BJA)
 • Τοπικές Επιστημονικές Εκδηλώσεις (ESRA Zonal Meetings), περισσότερες από 10, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, περιλαμβάνοντας Διαλέξεις πάνω σε επίκαιρα θέματα, Παρουσιάσεις Τεχνικών σε video, Σεμινάρια σε Πτώματα (Cadaver Workshops), Hands – On Workshops κτλ, με θεματολογία ανάλογη και των τοπικών αναγκών της εκάστοτε ζώνης
 • Πιστοποιημένο Δίπλωμα Περιοχικής Αναισθησίας και Αντιμετώπισης Οξέος Πόνου (Certified EDRA Diploma - European Diploma on Regional Anaesthesia & Acute Pain Management)
 • Πιστοποιημένο Δίπλωμα Αντιμετώπισης Πόνου (Certified ESRA Diploma EDPΜ - European Diploma of Pain Medicine)
 • Ζώνη Εκπαίδευσης (ESRA Learning Zone – ELZ), που είναι αφιερωμένη στην Προώθηση της Γνώσης, σχετικά με την Περιοχική Αναισθησία και που παρέχει Ανοικτό Δικτυακό Τόπο – Ιστοχώρο Συζήτησης, για νέα φάρμακα, μεθόδους και τεχνικές
 • Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας της ESRA (ESRA E- Day), που για πρώτη φορά καθιερώθηκε το 2018 τον Ιανουάριο, και έκτοτε αποφασίστηκε ότι θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου εκάστοτε έτους
 • ESRA E - Congress, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2018, με απόφαση να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση κάθε Μάρτιο
 • Μονοθεματικές Επιστημονικές Εκδηλώσεεις της ESRA (ESRA Monothematic Courses - σε ετήσια βαση), κάθε Απρίλιο στην Πορτογαλία, σε θέματα όπως Μαιευτική Αναισθησία, Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου, Προγράμματα ERAS
Βασικοί Σκοποί της ESRA είναι:
 • η συνένωση όλων των αναισθησιολόγων και των ιατρών συναφών ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται για την περιοχική αναισθησία και την αντιμετώπιση του πόνου, σε μια οργάνωση
 • η ενθάρρυνση της  εκπαίδευσης, της εξειδίκευσης και της έρευνας στους τομείς αυτούς
 • η προώθηση και η επιχορήγηση εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων
 • η προώθηση και η προαγωγή της πληροφόρησης σε θέματα που αφορούν στην περιοχική αναισθησία
 • η ενθάρρυνση της διδασκαλίας των τεχνικών περιοχικής αναισθησίας σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναισθησιολογίας
 • η δημοσίευση άρθρων ή συγγραμμάτων πάνω σε θέματα περιοχικής αναισθησίας
 • η εφαρμογή ασφαλών τεχνικών περιοχικής αναισθησίας και θεραπείας πόνου  
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας σας προσκαλεί να γίνετε μέλη της, να γνωρίσετε το θαυμαστό κόσμο της Περιοχικής Αναισθησίας, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να βελτιστοποιήσετε τις παρεμβατικές τεχνικές στην καθημερινή σας πρακτική, να συναντήσετε παλιούς φίλους και να δημιουργήσετε νέους, να συμβάλλετε στην πρόοδο αυτής της επιστημονικής εταιρείας και να είστε και εσείς μέτοχοι στα ποικίλα οφέλη που παρέχει.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ESRA κάντε κλικ εδώ
 

 

Επισκέπτες
European Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy, ESRA Hellas | ESRA Hellas Copyright Β© All right reserved. Copyright Β© 2021 ESRA Hellas Client Trust S.A.